سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: از ۱۵ آبان دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوم و از اول آذر دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول می‌توانند حضوری به مدرسه بروند اما برای دانش‌آموزان ابتدایی تحت شرایط تصمیم‌گیری می‌شود.

امتحانات - دانش‌آموزان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، اعظم گودرزی سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در واکنش به اظهارات فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران مبنی بر ارائه شناسنامه بهداشتی ازسوی مدارس گفت: برای بازگشایی مدارس چک‌لیست‌هایی در سامانه نظارت وزارت آموزش و پرورش بارگذاری شده است که مدیران مدارس آنها را پر می‌کنند و سپس چک‌لیست‌ها به مناطق ارسال می‌شود. منطقه نیز با نظارت کارشناس سلامت تصمیم می‌گیرند که چه مدرسه‌هایی شرایط لازم را برای بازگشایی خواهند داشت. سپس بر مبنای آن استانداردها مجوز برای بازگشایی مدارس صادر می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که از سوی کمیته علمی کرونا مطرح شده که بازگشایی مدارس باید به صورت انعطاف‌پذیر باشد. در صورتی که سرپرست آموزش و پرورش بازگشایی مدارس را یک امر الزامی قلمداد کرده است. چرا میان اظهارنظرهای کمیته علمی کرونا و وزارت آموزش و پرورش تا این اندازه اختلاف نظر وجود دارد؟ گفت: ما طبق مصوبات هشتاد و هفتمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که دیروز سه‌شنبه ۲۷ مهر برگزار شد و به همه مدارس سراسر کشور ابلاغ شده است، عمل خواهیم کرد. در این مصوبه اعلام شده که از ۱۵ آبان دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوم و از اول آذر دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول می‌توانند به صورت حضوری به مدرسه بروند، اما برای دانش آموزان ابتدایی تحت شرایط تصمیم‌گیری خواهد شد.

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در ادامه توضیح داد: مدارس حتما باید پروتکل‌ها و استانداردهای بهداشت و سلامت را داشته باشند تا بتوانند مجوز آموزش حضوری دریافت کنند.

آخرین آمار واکسیناسیون دانش‌آموزان

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره آخرین آمار واکسیناسیون دانش‌آموزان گفت: تقریبا بیش از ۶۹ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه واکسینه شده‌اند و امیدواریم پوشش آن‌ها تا زمان بازگشایی مدارس بالاتر از این برود و بتوانیم یک محیط ایمن برای دانش آموزان ایجاد کنیم.

گودرزی اظهار داشت: دانش آموزان علاوه بر تزریق واکسن باید پروتکل‌ها را هم رعایت کنند. آن تعداد دانش آموزی که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند حتما برای تزریق واکسن مراجعه کنند. در حال حاضر تیم‌هایی هستند که به صورت سیار در برخی استان‌ها با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی به مدارس سر می‌زنند و با رضایت والدین دانش آموزان را لکه گیری کرده و بعد تزریق واکسن آن‌ها صورت می‌گیرد.

او گفت: ما ۲۰۰ پایگاه تجمیعی واکسیناسیون داریم که در حال ادامه واکسیناسیون دانش‌آموزان هستند. امیدواریم پوشش دانش‌آموزان تا زمان بازگشایی حضوری به بالای ۸۰ درصد برسد تا محیط ایمنی برای دانش‌آموزان ایجاد شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا حضور دانش‌آموزان در مدرسه اجباری است یا خیر، گفت: هر تصمیمی که ستاد ملی مقابله با کرونا به ما ابلاغ کند ما تابع آن هستیم. زیرا نظرات تخصصی وزارت بهداشت و مصوباتی که کمیته قرارگاه عملیاتی کرونا می‌گیرند، به ما ابلاغ می‌شود و ما باید بر اساس آن به استان‌ها دستور بدهیم. فعلا هیچ موردی در خصوص اجبار بودن حضور در مدرسه به ما ابلاغ نشده است. به محض این که تصمیمی گرفته شود، آن را اعلام خواهیم کرد.

آیا مدارس حق دارند تعهد کتبی از والدین بگیرند؟

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در ادامه صحبتش در واکنش به اینکه برخی مدارس از خانواده‌ها تعهد می‌گیرند که در صورت ابتلای دانش‌آموزان به کرونا مدرسه هیچ مسئولیتی در قبال آنها ندارند و والدین در تعهدنامه باید بگویند که با خواست آن‌ها دانش آموزان به مدرسه آمده‌ است. آیا مدارس حق دارند تعهد کتبی را از والدین بگیرند؟ گفت: فعلا همان چک‌لیستی که در سامانه نظارت وزارت آموزش و پرورش برای گرفتن مجوز آموزش حضوری قرار دارد، مد نظر ما است و هنوز هیچ ابلاغیه‌ای برای تعهد گرفتن از والدین ارسال نکرده‌ایم.

وی افزود: در چک‌لیست عنوان شده که مدرسه باید تهویه مناسب داشته، موارد بهداشتی را رعایت کند و گندزدایی روزانه را انجام دهد. ضمنا والدین باید در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی به فرزندان خود آموزش لازم را بدهند. والدین باید به دانش‌آموزان بیاموزند که سبک زندگی با زمان پیش از کرونا متفاوت است. طبق دستورالعمل‌هایی که از وزارت بهداشت به ما و بعد از ما به سراسر کشور ابلاغ شده، تاکید کردیم که پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود، ولی همه اینها باز مستلزم آن است که وقتی دانش‌آموزان وارد مدرسه می‌شوند، از پیش آموزش‌های لازم را ببینند و اصلا تجمع نکنند.

گودرزی در پاسخ به این سوال که طبق بخشنامه ۰۶ درها و پنجره‌های کلاس درس برای تهویه هوا باز بماند، باز بودن درها و پنجره‌های کلاس‌های درس در روزهای زمستان چگونه میسر خواهد شد؟ گفت: در هر صورت تهویه و جریان هوا باید صورت بگیرد. حتما مدرسه به دانش آموزان اعلام خواهد کرد که لباس گرم بپوشند ولی قطعا پنجره‌ها باید باز باشند. این مسئله نکته‌ای است که در دنیا به آن اشاره شده است. در مکان‌هایی که چندین نفر در آن جمع می‌شوند، باید حتما تهویه مناسب وجود داشته باشد.

شرایط بازگشایی مدارس دارای ۳۰۰ دانش آموز و بالاتر

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس نیز در گفتگویی با شبکه خبر درباره بازگشایی مدارس در فاز دوم که از ابتدای آبان آغاز می شود، توضیحاتی ارائه کرد.

علیرضا کمرئی درباره تمهیدات وزارت آموزش‌وپرورش برای بازگشایی حضوری مدارس اظهار کرد: ۱۹ ماه وقفه آموزشی در کشور ما و آنچه به عنوان بزرگترین اختلال  آموزشی در دنیا از آن نام برده شد برای سیستم آموزشی بسیار آزاردهنده بود و جریان یادگیری را متوقف کرد و قدری به آن آسیب زد. ناگزیر به سمت آموزش‌های مجازی روی آوردیم که در این مسیر تبعات آموزش مجازی و افت کیفیت یادگیری را هم شاهد بودیم.

وی افزود: در تمام دنیا بازگشایی، رویکرد غالب بود و بسته بودن مدارس را آسیب‌زا می‌دانستند. این عقیده در  مجامع بین‌المللی قوت گرفت که محیط‌های مدرسه باید از طریق بهبود و ارتقای شرایط تهویه کلاس‌ها، کاهش تعداد دانش‌آموزان و حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی ایمن شوند و شرایط برای آموزش حضوری مهیا شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس با اشاره به همسویی نگاه وزارت بهداشت و  وزارت آموزش و پرورش که دغدغه تعلیم و تربیت داشتند گفت: در نهایت به این نتیجه رسیدیم که به تدریج به سمت بازگشایی حرکت کنیم و به همین دلیل در اولین قدم با همکاری دو وزارتخانه دستورالعمل‌های بهداشتی تدوین و چهاردهم شهریور ماه سال جاری پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی مدارس از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شد و آموزش و پرورش  نیز آن را به مدارس ارسال کرد که به معنای این بود که سیستم درمانی و نظام آموزشی کشور بازگشایی مدارس را در اولویت قرار داده است.

وی افزود: اما لازم بود این بازگشایی از اقتضائاتی تبعیت می‌کرد بر این اساس که باید یک الگوی مناسب برای  فعالیت حضوری و بازگشت به مدرسه طراحی می‌کردیم؛ وزارت آموزش‌وپرورش این الگو را ۲۶ شهریورماه ابلاغ کرد و بر اساس آن راهبرد اصلی‌اش را شروع آرام، منطقی، اقتضایی، منعطف و مبتنی بر مشارکت همه ارکان موثر در تعلیم و تربیت قرار داد؛ در این میان اولین اصل مورد تاکید هم حفظ سلامت و ایمنی دانش آموزان، معلمان و خانواده‌ها بود.

کمرئی با بیان اینکه در این راستا الگویی را طراحی کردیم که قبلا هم اطلاع‌رسانی شده گفت: بازگشایی  را از مناطقی که ایمنی بیشتری داشتند و کمتر در معرض آسیب بودند یعنی مناطق پیرامونی شهرها، روستاها و مدارس عشایری و همچنین مدارس کم جمعیت که به دلایل مختلف اعم از ویژگی خود مناطق که بار بیماری در آنجا کمتر بود، دسترسی کمتر و محرومیت بیشتر آموزشی داشتند یا پراکندگی جمعیت هم امکان فاصله گذاری می‌داد، آغاز کردیم.

وی افزود: طی یک ماه گذشته تقریبا ۵۶ درصد مدارس که در مناطق روستایی واقع‌اند یا مدارس کم جمعیت با ۱۰ تا ۱۵۰ نفر و کلاس‌های زیر ۱۵ نفر و در گام دوم هم زیر کلاس های ۳۰ نفره دارند و می‌شد با گروه بندی فاصله گذاری را بیشتر رعایت کرد، مشمول بازگشایی شدند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس ادامه داد: در فاز اول بازگشایی حدود ۳۱ درصد دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری و دانش‌آموزان شاخه مهارتی فقط در دروس مهارتی تحت پوشش آموزش حضوری قرار گرفتند که این گام در حال تکمیل  است. هنوز مدارسی در این گروه داریم که آمادگی لازم برای بازگشایی را نداشتند و مجوز دریافت نکردند؛ البته تعدادشان اندک است و در آبان ماه با توجه به مجوزی که همین روزها دریافت می‌کنند، به خیل مدارسی بازگشایی شده‌، می‌پیوندند.

کمرئی با بیان اینکه اما در فاز دوم، بازگشایی بخش دیگری از مدارس از آبان ماه آغاز می‌شود اظهار کرد: البته این گفته به این معنا نیست که همه مدارس مشمول، در هفته اول آبان فعالیت خودشان را آغاز می کنند، بلکه یک فرایندی را آغاز کردیم؛ طی این فرایند باید مدارس حتما یک ارزیابی اولیه از وضعیت بهداشتی خودشان بر اساس چک لیست هایی که در اختیار دارند انجام دهند. در آنجا هشت شاخص کلیدی برای ورود به مرحله بازگشایی تعیین شده و بعد در طی مسیر هم باید حتما شاخص های کلیدی چک شوند.

وی در پاسخ به اینکه آیا قرار است از اول آبان مدارس زیر ۳۰۰ نفر دانش آموز و از نیمه آبان مدارس بالای ۳۰۰ دانش‌آموز بازگشایی شوند؟ گفت: بله الگو همین است، اما ما پروسه بازگشایی را چهارمرحله ای و در چهار ایستگاه می‌دانیم که ایستگاه اول ارزیابی بهداشتی مدرسه است، ابتدا مدرسه یک خودارزیابی و در گام دوم  منطقه یک ارزیابی بیرونی انجام می‌دهد سپس مجوز صادر می‌کند.

مدارس بدون مجوز بازگشایی نمی‌شوند

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس ادامه داد: اگر مدرسه‌ای تا کنون مجوز نگرفته باشد عملا در نیمه اول آبان ماه بازگشایی نخواهد شد و باید مقدمات کار را فراهم کند، مجوزها را بگیرد و آگاهی‌های لازم را به دانش آموزان و خانواده ها بدهد تا در نمیه دوم آبان ماه بازگشایی شود. مدارسی که ارزیابی‌های بهداشتی را کامل انجام داده و مجوز برایشان صادر شده باشد که عمدتا مربوط به مدارس با کمتر از ۳۰۰ دانش آموز است آنها هم باید گروه‌بندی انجام دهند و کلاس‌های درسشان زیر ۱۵ نفر باشد که رعایت فاصله گذاری امکان پذیر باشد.

کمرئی افزود: ۱۲ هزار واحد آموزشی کم جمعیت در مناطق شهری در سطح کشور داریم که اینها مجاز خواهند بود با توجه به ارزیابی بهداشتی بازگشایی را انجام دهند که شاید یک‌پنجم یا یک‌ششم مدارس شهری هستند و مابقی در نیمه دوم آبان به این برنامه خواهند پیوست.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا طبق اظهارات دبیر کمیته علمی کرونا مبنی بر احتمال به تعویق افتادن بازگشایی مدارس، احتمال تغییر تاریخ های یادشده وجود دارد، اظهار کرد: ما الگویی را که با وزارت بهداشت توافق کرده بودیم، اجرا می کنیم و چارچوب مصوبه ۱۱ مهر ستاد کرونا هم بر این الگو صحه گذاشته و ملاحظاتی دارد اما به هرحال اگر کمیته فنی ستاد کرونا به عنوان کمیته صلاحیت‌دار و وزارت بهداشت به عنوان مرجع تخصصی، تدبیر دیگری  بیندیشد که به مصلحت دانش‌آموزان و خانواده‌ها باشد و از طریق ستادملی به تصویب برساند و ابلاغ کند، حتما آموزش و پرورش مقید خواهد بود. این امکان را هم دارد که شرایط را کنترل کند و میزان بازگشایی و شدت و حدت آن را کم کند. در هرصورت سیاست‌های انقباضی برای بازگشایی را به سادگی از طریق سامانه‌هایی که در اختیار داریم، می‌توانیم در هر آن در پیش بگیریم  و شرایط را کنترل کنیم.

کد خبر 633165

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعید IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    1 0
    تا مدارس تضمین ندهند نمی تونیم بچه هایمان را به مدرسه بفرستیم
  • رضا IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    0 0
    خیلی مسخره هست بازگذاشتن پنجره بجای تهویه هوا شد پروتکل جهت بازگشایی مدرسه؟!